Visible TV

Ieder Kind te Koop

Terre des HommesIn samenwerking met Terre des Hommes maakt VisibleTV de tweedelige documentaire Ieder Kind te Koop.

Hulporganisatie Terre des Hommes zet zich al jaren met hart en ziel in voor de rechten van kinderen wereldwijd en doet dit doelgericht en met oog voor resultaat. In Cambodja, waar de organisatie zich onder meer sterk maakt voor de strijd tegen kinderhandel en kinderprostitutie, kijkt Ieder kind Te Koop in een aangrijpend, tweedelig document mee over de schouders van Luciën Stöpler van de hulporganisatie. De documentaire schept een beeld van het werk dat Terre des Hommes verricht en belicht de oorzaak, het gevolg en de aanpak van deze bedenkelijke schaduwkant van het toerisme.

Kinderrechtenmedewerker Luciën Stöpler van Terre des Hommes is voor een onderzoeksreis naar Cambodja vertrokken, waar kinderhandel en kinderprostitutie jarenlang volstrekt normaal zijn geweest. Armoede en een uitzichtloze situatie dwingen mensen ertoe zelfs hun eigen kinderen te verhandelen voor soms minder dan twintig dollar.
Veelal worden de meisjes en jongens onder valse voorwendselen naar de grote stad gebracht om daar gedwongen in de prostitutie te gaan werken. Lokale mannen, maar zeker ook westerse pedofielen hebben er veel voor over om seks te hebben met kinderen vanaf negen jaar en soms zelfs jonger.
In de documentaire wordt er gesproken met meisjes die nog steeds in de prostitutie werken, maar ook kinderen die er op wonderbaarlijke wijze aan zijn ontsnapt. Ook de undercover-operaties van de internationale organisatie APLE (Action Pour Les Enfants) worden gevolgd. Al jarenlang schaduwen zij pedofielen om ze met hulp van de lokale politie te arresteren.
In 'Ieder Kind Te Koop: Kindersekstoerisme in Cambodja' is te zien hoe dit speurwerk leidt tot de arrestatie van een machtige Russische multimiljonair die ervan wordt verdacht jarenlang tientallen meisjes te hebben misbruikt.