Visible TV

Puberruil Xtra

Puberruil XtraIn samenwerking met verschillende goede doelen maakt VisibleTV voor de KRO het programma Puberruil Xtra. In deze versie ruilen bijzondere pubers met elkaar van leven. Hierbij ligt de nadruk op de doelstellingen en projecten van het goede doel. Door twee pubers met elkaar te wisselen, ervaren ze met eigen ogen hoe het leven van die ander is. Vooral het contrast tussen het luxe leven in Nederland en het soms moeizame leven in Afrika wordt soms pijnlijk zichtbaar.

Na afleveringen in samenwerking met Stop Aids Now!, Oxfam Novib en Terre des Hommes, worden momenteel een zestal afleveringen ontwikkeld in samenwerking met Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en AMREF Flying Doctors.

Kijk hieronder naar een aflevering van Puberruil Xtra.

PR Xtra filmpje

In deze aflevering, die in samenwerking met Oxfam Novib tot stand is gekomen, ruilen Hidde en Josphat. Hidde woont samen met zijn broer en ouders in Beneden Leeuwen. Hij is een puber met een zonnige toekomst. De blonde krullenbol zit in de leerlingenraad, de medezeggenschapsraad en hij draagt altijd keurig gestreken shirts of truien met V-halzen. Hidde noemt zichzelf een kakker, zijn broer Jesse is hiphopper.

puberruil Xtra Josphat en HiddeDe 15-jarige Josphat is een Masai jongen. Hij woont met zijn moeder, broer en zussen op het platteland van Kenia. Josphat hoedt in z'n vrije tijd schapen, koeien en geiten van zijn familie en gaat overdag naar school. De vader van Josphat is zes jaar geleden overleden. De families leven van hun vee en van wat ze vangen in het wild. Josphat en zijn vrienden zijn zeer bedreven in het jagen. Ze eten antilopen, grote vogels en konijnen. Josphat slacht de dieren zelf, drinkt het bloed en eet het vlees rauw, omdat hij daar sterk van wordt.

Gaat Hidde het redden als hij dagenlang niet kan douchen? En durft hij een hap te nemen in het rauwe vlees van het schaap dat hij 10 minuten daarvoor heeft geslacht? En waar komt hij mee thuis als hij in traditionele jaagkledij, met speer, tussen de giraffes loopt te jagen? En Josphat, wat vindt hij van een 3D-bioscoop als hij nog nooit zo'n film gezien heeft? Zijn de ratten, die Hidde en Jesse als huisdier houden, veilig voor hem? En het blijkt dat Kenianen geweldige hardlopers zijn, als hij samen met Hidde's vader meedoet aan een hardloopwedstrijd...

Na de Ramp

Na de RampIn samenwerking met Terre des Hommes maakt VisibleTV de tweedelige documentaire Na de Ramp. Na de Ramp gaat over de gevolgen van de tsunami in Azië en de vraagt hoe wordt het geld besteedt dat de internationale gemeenschap direct na de catastrofe heeft verzameld.

26 december 2004. Deze datum is onlosmakelijk verbonden met de ramp met de tsunami. Een groot deel van Azië werd getroffen door de alles vernietigende golf. Honderdduizenden verdronken. Even zoveel raakten dakloos. Aantallen die je nauwelijks kunt bevatten. Een ramp die in omvang iedere andere ver overschaduwt.

Na de Ramp brengt de tsunami terug tot menselijke proporties. We volgen Ron van Huizen, directeur van hulporganisatie Terre des Hommes op zijn werkbezoek in het zuiden van Sri Lanka waar hij de projecten bezoekt die de organisatie heeft opgezet. We zien met eigen ogen wat er met een deel van de 200 miljoen euro die er door het Nederlandse volk werd geschonken is gebeurd.

We spreken met overlevenden en zij vertellen op aangrijpende wijze over de dag die hun leven voor altijd veranderde.

Tobbers en Toppers

Tobbers en ToppersIn de achtdelige nieuwe serie 'Tobbers & Toppers' staat maar één vraag centraal: Hoe word je van een tobber een topper? Acht kandidaten worden door mental coach Frank van Leer stevig onder handen genomen om hun doel te bereiken: hun ideale baan! Hoe zit het met je motivatie, je presentatie en je werkhouding? Hoe krijg je de baan van je dromen? Acht weken lang kun je zien hoe tobbende werkzoekenden klaargestoomd worden voor een nieuwe carrière.

Door middel van praktijkopdrachten en stages worden de kandidaten op hun vaardigheden getest. Mental coach Frank van Leer werkt met de tobbers tijdens trainingen en oefeningen aan hun mentaliteit, uitstraling en zelfvertrouwen. Experts van een uitzendbureau begeleiden de kandidaten met tips uit de praktijk.

Iedere week is het een spannende afvalrace waarin steeds één kandidaat afvalt. Wie is bereid tot het uiterste te gaan voor de baan van zijn of haar dromen? Wie presteert uiteindelijk het beste en maakt kans op die éne hoofdprijs: een gegarandeerd jaarcontract?

Afleveringen van Tobbers en Toppers zijn hier te bekijken.

Ieder Kind te Koop

Terre des HommesIn samenwerking met Terre des Hommes maakt VisibleTV de tweedelige documentaire Ieder Kind te Koop.

Hulporganisatie Terre des Hommes zet zich al jaren met hart en ziel in voor de rechten van kinderen wereldwijd en doet dit doelgericht en met oog voor resultaat. In Cambodja, waar de organisatie zich onder meer sterk maakt voor de strijd tegen kinderhandel en kinderprostitutie, kijkt Ieder kind Te Koop in een aangrijpend, tweedelig document mee over de schouders van Luciën Stöpler van de hulporganisatie. De documentaire schept een beeld van het werk dat Terre des Hommes verricht en belicht de oorzaak, het gevolg en de aanpak van deze bedenkelijke schaduwkant van het toerisme.

Kinderrechtenmedewerker Luciën Stöpler van Terre des Hommes is voor een onderzoeksreis naar Cambodja vertrokken, waar kinderhandel en kinderprostitutie jarenlang volstrekt normaal zijn geweest. Armoede en een uitzichtloze situatie dwingen mensen ertoe zelfs hun eigen kinderen te verhandelen voor soms minder dan twintig dollar.
Veelal worden de meisjes en jongens onder valse voorwendselen naar de grote stad gebracht om daar gedwongen in de prostitutie te gaan werken. Lokale mannen, maar zeker ook westerse pedofielen hebben er veel voor over om seks te hebben met kinderen vanaf negen jaar en soms zelfs jonger.
In de documentaire wordt er gesproken met meisjes die nog steeds in de prostitutie werken, maar ook kinderen die er op wonderbaarlijke wijze aan zijn ontsnapt. Ook de undercover-operaties van de internationale organisatie APLE (Action Pour Les Enfants) worden gevolgd. Al jarenlang schaduwen zij pedofielen om ze met hulp van de lokale politie te arresteren.
In 'Ieder Kind Te Koop: Kindersekstoerisme in Cambodja' is te zien hoe dit speurwerk leidt tot de arrestatie van een machtige Russische multimiljonair die ervan wordt verdacht jarenlang tientallen meisjes te hebben misbruikt.

Smart Traveller

Smart TravellerSmart Traveller is hét magazine voor de zakenreiziger. Dagelijks worden in een snel en vlot tv-programma het laatste nieuws, de nieuwste gadgets en de slimste reistips gepresenteerd. Een must voor de moderne zakenman die niet alleen efficiënt, maar ook comfortabel wil reizen.

Afleveringen van Smart Traveller zijn hier hier te bekijken.

Home Programma's Programma details